Napkollektor vezérlők

Napkollektor vezérlők

HU-D3 Egyszerű szolár / napkollektor vezérlő

Leírás

A HU-D3 vezérlőegység egy univerzális szabályozó két hőmérséklet érzékelővel, amely egy szivattyút, ventilátort, vagy szelepet tud vezérelni hagyományosan vagy termosztát üzemmódban működve. Ha a kollektor és tartály hőmérséklet különbsége eléri a beállított hőmérséklet különbség értékét (Δ), a vezérlő feszültséget kapcsol a szivattyú kimenetre. Amint a különbség csökken Δ-3°C értékre, a vezérlő lekapcsolja a feszültséget kimenetről.
A vezérlő anti-stop funkciója gátolja a szivattyú, hosszú üzemszünetek alatti letapadását azáltal, hogy 10 naponta 1 percre beindítja. A pontos időt EEPROM memória tárolja, így áramszünet vagy kikapcsolás után is folytatódik az időmérés.
A fagyvédelem funkció védi a fűtési rendszert fagykár ellen. Ha a rendszer vízhőmérséklete 7 °C alá csökken, a vezérlő hangjelzést ad, elindítja a szivattyút és addig működteti, amíg a hőmérséklet újra nem éri el a 7 °C-ot. A funkció gyárilag be van kapcsolva, de szükség esetén a szerviz menüben kikapcsolható.
A vezérlő alsó levehető borítása alatt, a kapcsolási panelen ”További eszköz" jelzéssel potenciál nélküli – NO/COM kimenet található. Ezzel lehetővé válik egy további potenciál független jel által vezérelt berendezés kapcsolása. Amikor a HU-D3 által vezérelt szivattyú kimeneten van feszültség, a váltó kapcsoló összezárja a NO/COM kimenetet.

HU-D3 által ellátott funkciók:
-szolár szivattyú vezérlése
-anti-stop funkció
-fagyvédelem
-kézi üzemmód
-túlmelegedés elleni védelem

HU-D3 felszereltsége:
-LCD kijelző
-puffer hőmérséklet érzékelő
-szolár panel hőmérséklet érzékelő
-potenciál független kimenet

Specifikáció

Tápegység 230V/50Hz +/-10%
A szabályozó maximális energiafogyasztása 4 W
Környezeti hőmérséklet 5 ÷ 50 °C
Keringető szivattyú kimenet max. terhelése 1 A
Hőmérséklet mérés tartománya 0 ÷ 90 °C
Mérés pontosság 1 °C
Érzékelő hőellenállása (KTY) -25 ÷ 85 °C
Érzékelő hőellenállása (PT1000) -30 ÷ 180 °C
Az érzékelő kábelhossza 1,5 m
Olvadóbiztosító 1,6 A

Erre a termékre pályázhat támogatásért!